onsdag 23 februari 2011

Det var ingen haj på riktigt.

Nu är bilen vår, eller på pappret Kristins, sedan en vecka. Det var mycket papper fram och tillbaks, men nu är vi experter på området och kan allt om hur bilförsäljning fungerar här. Vi har gått med i både RAC, som ger gratis bärgning, kommer med bränsle och batterier och annat kul som kan hända längs the nullabor (1200km av ingenting, raksträcka) samt skaffat en tredjepartsförsäkring, i fall att vi parkerar in i en prosche.

Kristin har gått klart sin kajtkurs, med blå fot som diplom, och nu är vi äntligen fria! I söndags drog vi ner till Margaret River, med Kraftwerks Tour the France i vår (inte så) grymma stereo, och nu är vi nere i Augusta, sydspetsen av Western Australia, där två hav möts. Lite som Godahoppsudden, Sydafrika. Naturen här är slående vacker! Vi hade ingen aning om att Australien kunde se ut såhär. Höga kullar som stupar rätt ner i ett blåskimrande hav, ökenlika men samtidigt frodiga sagoskogar, med kopparfärgade träd, och sotade palmer, ärrade av bushfires. En natt bodde vi i en nationalpark, och vi har nog aldrig sett så lustiga insekter. Flugor, spindlar, kryp och mygg. Då och då kommer en pansarhelikopter till skalbagge och kraschlandar på axeln, tätt följt av gigantiska gräshoppor. Vi har även sett våra första tjengrus, Patrik var snabbast, så han vann en öl. Här nere i Augusta är naturen lite som på fårö, den är vidsträckt, låg och går åt pistagepastelgrönt och grått damm. Vi bor nära en flod, granne med pelikaner, svarta svanar, sjögurkor, blåsfiskar, rockor och andra havsvidunder.

Idag blåste det lagom för att Kristin skulle kunna kajta. Det gick väl sådär, men nu är det i alla fall ordning på linorna. Och full kajtkontroll, hurra! Ser riktigt proffsigt ut tills brädan kommer fram... Och Patrik har äntligen lyckats laga sin bräda för andra gången. Den tog in vatten, men nu är den bättre än nånsinn förr!

Nu sitter vi och dricker te och äter kakor. Vi grillade kött idag, med kokt potatis och stekt zuchini. Första måltiden på tre veckor som inte bestod av konserver! Bortsett från förra veckan när vi grillade tjenkgru. Asgott. Överallt finns det gratis BBQs som man får använda, så det är bara att köpa en stek och slänga på. Vilket vi oftast inte har råd med, men tanken är nice.

Ikväll ska vi hitta vintergatan på stjärnhimlen som fullkomligt exploderar ovanför oss. Inga moln, inga ljusföroreningar.

Ses snart!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar