tisdag 1 mars 2011

Vindar och vågor i Esperance

I lördags var vi inne i Margaret River för att titta på vingårdar och dricka några öl. Men allt var fullbokat, och efter en glass i solen insåg vi att "har finns det ju inget att göra". Så vi sket i våra planer, och begav oss ut på roaden, 70 mil mot esperance. Eftersom vi åkte så sent så var vi tvugna att dela upp etappen på två dagar. Vi övernattade en natt i Denmark (hihi) på en gratiscamping bredvid några mongon. Vi kom dit när det var mörkt, och det fanns få platser kvar, så vi parkerade bakom en husvagn. Då kom ägaren ut och sa "Jasså, här tänkte ni sova så att ni kan kika in till oss hela natten, jaha jaha..." argt. Notera, hans husvagn tog upp tre campingplatser, vi hade inte ställt oss olämpligt, de bor på en gratiscamping, och de hade gardiner dvs ingen insyn.... Sen öppnade hans kärring dörren och blängde argt på oss. Vi fattade ingenting, men lyckades hitta en plats längre upp. Helt mongo.

Nu är vi iaf i Esperance, och här blåser det massor! Vi är jätteglada. Det är mycket vågor, men de är cleana, så det går att surfa mellan dem också. Vi har hittat en sjukt fin öde strand som har rak sideshore och är helt nybörjarvänlig (förutom vågorna) för Kristin! Men Patriks bräda tar in vatten igen, och idag slet vinden den ur Patriks händer när han skulle ta ned den från taket, så det blev ett ytterligare hål. En sorgens dag - det blåste för mycket för att Kristin skulle köra också. Men, som tur är så är Esperance en av västkustens vackraste strandområden! Så vi tog bilen längs "ocean drive" kollade på alla sagolikt vackra stränder, och kom så småningom fram till en rosa sjö! Princessjö.

Nu sitter vi vid en annan liten sjö, dricker te och äter kakor. Mumsmums! Vi har hittat ett ställe där vi kan campa gratis. Det ligger intill en båthamn, vid parkeringen finns en gömd stig man kör in på, som går genom ett buskage och leder in till en glänta. Där kör man in emellan höga träd, sen in genom ett nytt buskage och runt ett hörn, och där kan man parkera bilen helt skyddad av höga, täta buskar. Ingen Ranger lär köra in där, det vore helt sjukt, och bilen syns inte alls från vägen. Det är nice! Men lite läskigt också. Om vi blir påkomna måste vi böta 700 kronor var... segt. Men värt, för vi har redan tjänat in 8oo på att inte bo på camping, det ni!

Vi hörs snart!


Rosa sjö, den var egentligen mer rosa än vad den ser ut!

1 kommentar: