onsdag 30 mars 2011

Vår sista tid på västkusten

Hallå därhemma!

Nu njuter vi av våra sista surfdagar på västkusten. Vi är återigen i Augusta där vi surfar på Blackwood River. Efter tre dagars lång väntan kom vindarna till slut och vi har kunnat surfa i snart fem dagar! Tjiho! Jag har precis lärt mig att hoppa, det är stört häftigt. Men jag är sjukt feg, så det tog ett tag innan jag vågade på riktigt. "just whip that kite, and you'll be flying" lätt som en plätt, så flyger du upp fem meter i luften, tio om du är duktigt. Men hur läskigt är inte det när man inte kan landa ordentligt... Det blev några inte så höga om, men desto hårdare magplask innan jag fick grepp om det. Men nu äntligen går det! Inte tio meter, men en liten stund får jag flyga i alla fall.

Patrik är ofta den bästa windsurfaren här på floden och övar på nya tricks. Vi läser i hans tricktionnary varje kväll och drömmer om tripple frontloops. Efter en dags surf står alla (fem stycken plus kajtarkristin) windsurfare på stranden och går igenom alla steg för en frontloop. Det är jättelätt, "you just need balls" säger Andy, en schweizare som är grym på riktigt, och alla håller med. "Tomorrow.." mumlar alla tyst.

Vi har lärt känna en massa andra surfare som hänger här vid flodmynningen. Alla surfar som om varje dag är den sista, och vi har ont i muskler som vi inte ens visste fanns. Bättre än så blir det inte.

Här kommer lite bilder från våra vindlösa dagar


4 kommentarer:

  1. Har följt er blog med glädje. Så mycket kul ni ser. Själv reser jag till WA på tisdag och om ni vill bjuder jag på middag onsdag kväll i Perth. Jag reser vidare till Geraldton torsdag kl 18.

    Om ni fortfarande är kvar och är hungriga, skriv till stefan.lundin@ssc.se

    SvaraRadera
  2. Wow, hur ont gör det att landa i vattnet på en skala? Men sjukt häftigt att flyga! Det vill jag också! Har du förresten fått mitt brev? Puss

    SvaraRadera
  3. Låter härligt, är glad att du kommit igång o börjat hoppa. Nu får du lära dig trick bara, tycker att du ska börja med jesus walk ;)

    http://www.youtube.com/watch?v=cvT1xaVkZ7M

    Jag har fått hit min mountainboard så ska ut i regnet så fort tidvattnet går ner

    SvaraRadera
  4. Jag vill lätt göra en jesus walk, haha. Men just nu är det en simpel back roll som jag försöker klura ut. Jag är lite feg.
    Sara- det gör inte ont alls, det är som en fallskärm liksom, man seglar sakta ner!
    Och nej, vi är tyvärr inte kvar längre... Esperance nu, nästa stopp är Adelaide. Annars hade det varit supermysigt ju!

    SvaraRadera